Muhsine Sevra Kaçalin

Akdeniz Üniversitesinde Tefsir alanında öğretim üyesi olarak görev alan Yasin Pişgin’in bu alanda basılmış pek çok kitabı bulunmaktadır.

Yasin Pişgin’in “Mısır’a Sultanı Kuyudan Gelir” eseri öğrencilerine yapmış olduğu sohbetler esas alınarak Yasemin Muş  editörlüğünde hazırlanmış bir kitaptır.  Yusuf Suresi’nin tefsiri niteliğindeki bu eser özelde Yusuf Suresini, genelde ise Kur’an’ı anlamlandırıp özümseme noktasında okuyucuya ufuk açmaktadır. Giriş ve sonuç bölümleri dahil 5 kısımdan oluşan kitapta Hz. Yusuf’un hayatı 3 bölümde incelenmiştir. Yusuf Suresinin her ayetinin mealini de ayet ayet görebileceğiniz eserde konuların ayırt edilebilmesini sağlayan konu başlıkları da olayların ilgi çekici hale gelmesini sağlamaktadır. Kitabın sonuç kısmında ise Kur’an kıssaları ile ilgili bilgiler yer almaktadır. 

Hz. Yusuf’un hayatı üzerinden tüm müminlere derin mesajlar veren surenin tefsiri de yine müminlere kader perspektifi kazandıran mesajlara sahiptir. Yusuf Suresini derinlemesine okuyup üzerine düşünen müminlere kendi kuyularından çıkıp hayatlarının sultanı olmanın yolu gösterilmektedir. 

Kalplere şifa olması duasıyla…


0 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir